piątek, 7 września 2012

У Соборі Святого Юра молились за прославу Блаженнішого Патріарха Йосифа

7 вересня минає 27-ма річниця з дня відходу у вічність Слуги Божого Блаженнішого Патріарха Йосифа (Сліпого). З цієї нагоди в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові служилась поминальна Божественна Літургія за прославу ісповідника віри українського народу Патріарха Йосифа. У Богослужінні взяли участь священнослужителі Собору, представники влади Львова та віряни.
Проповідь, яку виголосив о. Іван Гобела стосувалась моментів мученицького життя Патріарха, його чудесного визволення з неволі та організації духовного піднесення українців за межами Батьківщини в діаспорі.
«Він був правдивим Архиєреєм на взірець Христа! Там де треба було понизитись він понизився, і там де треба було прославитися він прославлявся у всіх своїх великих ділах» - сказав проповідник про особу Блаженнішого Патріарха Йосифа.
«Господь посилає народові таких людей раз на 100 років, але це також і заслуга нашого народу його побожності і молитовності» – підсумував свою проповідь священнослужитель.
По завершенні Літургії відбулась панахида за душу усопшого Архиєрея, після якої священик знову закликав вірних приходити до Собору, де спочивають духовні провідники УГКЦ, возносити свої молитви до Господа за наших визначних Архиєреїв та розповідати своїм дітям про їхні великі діла.
Прес-служба Львівської архиєпархії

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz