niedziela, 23 września 2012

Спільнота ЛДС вшанувала Патріярха Йосифа в рамках року присвяченого нашому ісповіднику та з нагоди дня його відходу до вічності.

Святкуючи рік пам'яті ісповідника віри, Слуги Божого Патріярха Йосифа, та згадуючи 28-му річниця смерті владики спільнота ЛДС провела міжсемінарійну конференцію присвячену кир Йосифу, яка тривала 7-8 вересня у Львові.
Розпочалася конференція у п'ятницю, 7 вересня у Соборі Святого Юра з панахиди за душу Патріярха Йосифа, яку очолив ректор ЛДС протоєрей Миколай Фредина у співслужінні отців-настоятелів,
а також звернувся до присутніх зі словом, в якому закликав братію не лише подивляти постать кир Йосифа, але й наслідувати Його.

Відтак спільнота спустилася в крипту Собору, де молилася біля мощей Слуги Божого.
Наступним заходом вшанування владики Йосифа стала студентська конференція, приурочена 120-й річниці народження Патріярха Йосифа. Розпочалася вона зі святої Літургії, яку очолив віце-ректор ЛДС о. Ігор Червінський. У своїй проповіді отець також закликав братію наслідувати поставу Патріярха.

Відтак розпочалася сесійна частина конференції. Розпочав її вступним словом ректор ЛДС, протоєрей Миколай. Відтак розпочалися доповіді делегатів: доповідь «Богословська спадщина Патріярха Йосифа» виголосив брат Тарас Пшеничний, семінарист КТДС, кандидат історичних наук; доповідь «Патріярх Йосиф як ректор Ґенеральної Семінарії у Львові» виголосив брат Ігор Ранця, студент ЛДС, кандидат географічних наук; брат Роман Демуш з ТВДС виголосив доповідь на тему «Патріярх Йосиф ­ - ісповідник Церкви». Також доповідачі відповіли на питання братів-семінаристів.

Після перерви доповідь про перебування владики Сліпого в Римі в 1963-1984 рр. виголосив брат Василь Скурчанський з ІФДС. Відтак Слово для підведення підсумків та вручення пам'яток проведення конференції взяв отець-ректор . На завершення конференції присутні молилися за прославу Слуги Божого Патріярха Йосифа славою святих.
Володимир Мамчин,
Медіа-Центр ЛДС
http://www.lds.lviv.ua/





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz