wtorek, 25 października 2016

Книгу «Патріарх Йосиф Сліпий і красне письменство» презентували в Тернополі

Найкращу книгу Форуму Видавців 2016 - двохтомне видання "Патріарх Йосиф Сліпий і красне письменство" авторства уродженки Тернопільщини Ірини Іванкович - презентували на форумі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка (ТНПУ). Захід, що відбувся 24 жовтня, зорганізували Релігійне Товариство українців католиків «Свята Софія» США і факультет філології та журналістики ТНПУ.

Із вступним словом до студентства та гостей події звернувся Синкел з питань стратегії і розвитку УГКЦ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. д-р Віталій Козак. Він зокрема зазначив важливість такого заходу, який до великої міри відкриває святкування 125-ліття від дня народження Патріярха Йосифа, що його в лютому 2017 року відзначатимуть на загальноцерковному та загальнонаціональному рівні.

ВІДЕО/АУДІО



 Життя Патріарха Йосифа Сліпого



Йосип Сліпий в Канаді



Йосип Сліпий промова (УГКЦ)




Іван Павло ІІ біля тіла Патріарха Йосифа



ФОТО

Нове видання про патріарха Йосифа Сліпого серед найкращих книг Форуму видавців' 2016

15 вересня, під час урочистої церемонії відкриття 23-го Форуму видавців у Львові, традиційно були оголошені найкращі книжки Форуму. Цього року їх було 23. Серед них – нове двотомне видання «Патріярх Йосиф Сліпий і красне письменство» авторства Ірини Іванкович.

Публікація, присвячена п'ятиріччю Центру студій спадщини патріарха Йосифа Сліпого, що діє при Релігійному товаристві українців-католиків «Свята Софія» США, побачила світ у львівському видавництві «Артос» при Фундації «Андрей». У церемонії нагородження, яка відбулася у Львівському оперному театрі, узяв участь директор видавництва Михайло Перун.
Перший том – це двомовне (українсько-англійське) наукове дослідження літературних видноколів владики Йосифа, впливу літератури на формування його особистості та гомілетичного стилю.

2017-році про Патріарха Йосифа Сліпого

Комунікат Синоду Єпископів УГКЦ (10-09-2016)

Синод вирішив поблагословити відзначення на загальноцерковному рівні 400-річчя Василіанського чину, 380-річчя з дня смерті митрополита Йосифа Велямина Рутського, 150-річчя канонізації святого священномученика Йосафата Кунцевича та 125-річчя від дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

Постанови Синоду Єпископів УГКЦ 2016 року (15-09-2016)

29. Для вшанування в наступному році 125-річчя від дня народження ісповідника віри патріарха Йосифа Сліпого:
а) поблагословити загальноцерковне відзначення цього ювілею;
б) затвердити програму відзначення;
в) призначити Преосвященного владику Гліба (Лончину) головою оргкомітету цього відзначення.
г) доручити оргкомітетові опрацювати бюджет запланованих заходів та подати його Патріаршому економатові УГКЦ.